A BlanX tanácsai - A fogak elszíneződése

 

A BlanX egyszerű tanácsai a hibátlan mosoly érdekében
A legnehezebb a következetesség. Íme néhány hasznos javaslat, hogy ne kelljen abbahagynia a mosolygást

 
 
 

Az élelmiszerek a fogak szövetségesei.

Félévente ellenőrzésre és mélytisztításra van szükség szakembernél. Étkezzen változatosan és fogyasszon megfelelő ételeket, ne felejtse el a kalciumforrásokat, például a tejet és a sajtot, a vitaminokban gazdag gyümölcsöt és zöldséget.

Cserélje fogkeféjét

Körülbelül három havonta szükséges. A lepedék megszüntetése érdekében a sörtéknek egyeneseknek és lekerekített végűeknek kell lenniük. Ha ezek elveszítik alakjukat és behajlanak, a fogkefe nem hatékony.

 
 

Egy kis türelem.


Az elfogyasztott étel típusától függően érdemes 20-30 percet várni a fogmosással. Ha nem vár, az ellenkező hatást érheti el, és károsíthatja a fogzománcát.

Fogorvosi látogatás

Félévente szükséges fogorvosi ellenőrzés és szakszerű tisztítás. Jelölje meg a naptárában.

 
 

Kevesebb cukor.


Csökkentse a napi cukor bevitelét, és növelje a zöldségek és rostok bevitelét: a rágás és a nyálképzés hozzájárul az ételmaradékok eltávolításához, és semlegesíti azokat a savas anyagokat, amelyek megtámadhatják a fogzománcot.

A fogak ellenségei.


Kerülje a kávét, a teát és a vörösbort. Csökkentse a tésztában és a kenyérben található keményítő fogyasztását: még ha nem is eredendően veszélyes, ha túl sokáig marad a szájában, cukorrá válik.

 
 

És a nyelve?

Ne feledkezzen meg róla! Gyakran előfordulhat halitózis (kellemetlen lehelet), mivel a nyelvet nem tisztították meg megfelelően.

Nem minden fogkefe készül egyformán.


Az elektromos fogkefék akár kétszer annyi lepedéket is eltüntetnek, mint a hagyományos, nem elektromos fogkefék. Ne felejtse el ezt a fogkefe kiválasztásakor.

 
 

 

A FOGAK ELSZÍNEZŐDÉSE


A legnehezebb a következetesség. Íme néhány hasznos javaslat, hogy ne kelljen abbahagynia a mosolygást.
A fogak elszíneződése és a fogakon lévő foltok jelentik az esztétikus mosoly egyik fő ellenségét. Akkor keletkeznek, amikor különféle jellegű színes anyagok rögzülnek a zománcban, de néha előfordul, hogy ezek a kellemetlen foltok is mélyebbre, egészen a dentinig hatolnak. Ne felejtsük el, hogy a fogak színe személyenként és néha foganként is változik. És még több olyan anyagcsere tényező jelenhet meg, amelyek negatívan befolyásolják a zománc színét.

 
 
KÜLSŐ TÉNYEZŐK
Étel és ital
Baktériumok
Gyógyszerek és vegyszerek
Plakk és folt
Dohányzás
Fémsók
Film
BELSŐ TÉNYEZŐK
Betegség
Fluorózis
Gyógyszer
A fog vitalitásának elvesztése
Öregedés
Amelogenesis imperfecta